Vrijwilliger Sponsorproject

NCS is een project waarbij kinderen die in omstandigheden verkeren waardoor ze niet naar school kunnen door ons gedurende een jaar worden opgevangen. Dagelijks ontvangen ze Engelse les en de beginselen van onderwijs om hen aan te leren dat ook zij kunnen leren en dat deze mogelijkheid ook voor hen is weggelegd.  Deze kinderen kennen doorgaans alleen “de taal van de straat” zowel in woord als gedrag. Het eerste jaar wordt dus ook voornamelijk gewerkt aan hun gedrag en hen wordt geleerd dat leren ook leuk kan zijn. Na een jaar op ons project gaan ze naar het reguliere onderwijs. Via ons project wordt het hele scholingsproces -voorbereidende jaar en volledige lagere school- door ons gesponsord. Een kansloos kind krijgt dus op deze wijze de kans om een volledige lagere schoolopleiding te verkrijgen.  Via het project neemt het leven van een kind letterlijk een wending.

Ieder kind krijgt zo mogelijk een eigen sponsor. Voor de volledige opleiding van een straatkind betaalt een sponsor 350 euro totaal. (of 60 euro per jaar)

Momenteel hebben we 62 kinderen binnen het project die via ons een opleiding volgen. Knelpunt is echter dat we idealistisch zijn en betrokken bij ons werk, maar weinig kaas gegeten hebben van Public Relations en professioneel sponsoren zoeken. Zonder sponsoren wordt ons werk echter onmogelijk.

 

Wat zoeken we

We zoeken een kandidaat die zijn/haar tijd in Ghana wil gebruiken om het hele sponsorgebeuren “op poten te zetten” Dit is een veelomvattende taak. Zaken die aan de orde komen zijn:

  • Hoe gaan we potentiële sponsoren benaderen
  • Hoe promoten we het sponsoren via het internet (facebook Nyohini Computer School en www.tamale.nl)
  • Hoe blijven we de sponsoren goed informeren

 

Samengevat zoeken we dus een duizendpoot die de hele gang van zaken rond het sponsorgebeuren op gang gaat brengen. Meer sponsoren betekent dat we meer kinderen een toekomst kunnen bieden.

 

Contacteer ons

Interesse? Stuur Eef een mailtje op eef@tamale.nl met als titel “vrijwilliger sponsorproject”.