Vrijwilliger sociaal-culturele activiteiten

Naast het scholingsprogramma verzorgt de NCS buurtactiviteiten voor de kinderen die niet naar school gaan. Deze kinderen nemen dus –nog- niet deel aan het scholingsprogramma, maar ze hangen wel de hele dag rond op straat. Om hen een min of meer zinvolle dagbesteding te geven heeft het project iedere middag inloopmiddagen waar in principe iedereen welkom is.  De activiteiten die aan de kinderen worden aangeboden zijn divers, creatieve activiteiten, sport of groepsactiviteiten. Op zich zit er momenteel geen structuur in omdat het verschilt per vrijwilliger die aanwezig is. Sommige vrijwilligers duwen simpelweg een dvd in de speler en gaan in de schaduw zitten en anderen gaan op het voetbalveldje achter de school met de kinderen voetballen of zaklopen. Er zijn echter ook vrijwilligers geweest die een “kindercircus” hebben opgebouwd of anderen die met lijm en wc-rolletjes in de weer gaan. Feit is echter dat de activiteiten totaal geen continuïteit kennen. Als de vrijwilliger vertrekt, stoppen de activiteiten. De Ghanese leerkrachten zijn zeker betrokken bij de kinderen, maar ze zijn niet opgevoed met het fenomeen sociaal-culturele activiteiten en eigenlijk zien ze er ook het belang niet van in. De activiteiten van de vrijwilliger worden dus niet overgenomen als hij/zij vertrekt. Nieuwe vrijwilligers die komen moeten dus iedere keer weer vanaf het nulpunt beginnen.

 

Wat zoeken we-1

Een kandidaat die in staat is om het hele programma voor de sociaal-culturele activiteiten met de kinderen die op straat rondhangen een body te geven en op te zetten. Als hij/zij vertrekt moet er een volledig draaiboek op papier staan dat als leiddraad kan dienen voor de Ghanese beroepskrachten en toekomstige vrijwilligers.

 

Wat zoeken we-2

Vrijwilligers die het leuk vinden om samen met de kinderen allerlei activiteiten te doen in de middag. Dit kunnen sportactiviteiten zijn, spelactiviteiten, creatieve activiteiten. Alles wat maar bedacht kan worden om de kinderen van de straat te houden en hen min of meer zinnige activiteiten te laten uitvoeren.

 

Contacteer ons

Interesse in één van deze twee vacatures? Stuur Eef een mailtje op eef@tamale.nl met als titel “vrijwilliger socio-cultureel 1” of “vrijwilliger socio-cultureel 2”.